Body-tagin alkuskriptit

Miehellä oli tapana esitellä sukukalleuksiaan humalassa – sai karmean lopun

Iso-Britannian Worcesterissa julistettiin torstaina tuomio toukokuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. 28-vuotiaan Nathan Calderin todettiin syyllistyneen ystävänsä murhaan. Hänellä on mahdollisuus päästä elinkautisestaan ehdonalaiseen aikaisintaan 17 vuoden kuluttua.

Oikeudenkäynnissä kävi ilmi, että 48-vuotiaalla uhrilla oli ollut tapana esitellä sukukalleuksiaan humalassa. Näin oli tuomitun mukaan käynyt myös tekoiltana. Uhri ja tuomittu olivat nauttineet yhdessä alkoholia uhrin kotona.

Tuomittu yritti vedota itsepuolustukseen. Hän väitti uhrin ahdistelleen häntä seksuaalisesti. Tuomittu oli omien sanojensa mukaan paljastelun seurauksena tarttunut keittiöveitseen ja iskenyt uhria kolmesti keittiöveitsellä. Tämän jälkeen tuomittu oli poistunut asunnosta uhrin jäädessä vakavasti loukkaantuneena asuntoonsa. Kämppäkaveri oli löytänyt uhrin seuraavana päivänä menehtyneenä.

Lukuisat todistajat kertoivat, ettei uhrin paljasteluissa ollut kyse seksuaalisuudesta. Mies oli kuulemma kovin ylpeä sukukalleutensa koosta. Esittely oli heidän mukaansa vain humalaisen huvia, jota oli nähty usein myös sukujuhlissa.

Tuomari totesi tuomiota kertoessaan, ettei hän sinänsä epäile tuomitun kokemusta seksuaalisesta ahdistelusta. Teon raakuus ei ollut kuitenkaan missään suhteessa mahdolliseen syyhyn ja tilanteen olisi voinut hoitaa poistumalla paikalta.

Lähde: Mirror.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: murha